BLOG Vissza a főoldalra

Munkaerő megtartás tréninggel? Így csökkentse hatékonyan az ügyfélszolgálati fluktuációt!

Szinte nincs olyan vállalkozás Magyarországon, amely ne küszködne a munkahelyi fluktuációval. Az olyan stresszes szakmák esetében pedig, mint az ügyfélszolgálat, ez fokozottan igaz. Ennélfogva a munkáltatók legégetőbb kérdése ma az, hogy hogyan akadályozhatják meg a munkatársak távozását? A válasz – többek között – az oktatásukban rejlik. ( )

tovább

Ügyfélélmény és hűségprogram – szinte kéz a kézben jár

Sokan lebecsülik a vásárlói hűségprogramokat, mondván, hogy elavult technika ez az ügyfelek megtartására – de nem ajánlatos beleesni ebbe a hibába. Hiszen nemcsak a vevők elköteleződésében játszanak fontos szerepet, de az ügyfélmegtartás egyik legfontosabb eszköze is lehet. Beszédes statisztikák jönnek, jobb lesz felkészülni! ( )

tovább

Stratégiák hatékony hideg hívásokhoz

Gyakran hallhatjuk mostanában, hogy a hideg hívások ideje lejárt. Pedig a hideg hívásokban még mindig van potencia…főleg ha a beszélgetéseket megfelelően megtervezzük és felkészülünk rájuk. ( )

tovább

Hogyan indíthatunk biztonságos bankkártyás fizetéseket telefonbeszélgetésen keresztül

Ahogy a vásárlók világszerte egyre inkább az azonnali fizetési opciókat részesítik előnyben, az innovatív cégeknek fel kell venniük a versenyt, hogy ügyfeleiknek a legújabb valós idejű fizetési technológiákat tudják nyújtani. Online fizetések során (különösen a GDPR rendelet bevezetése óta) a megfelelő adatbiztonság mind a cégek, mind az ügyfelek számára rendkívül fontos. Többek között ezért kell a valós idejű fizetést kínáló cégeknek az adatok biztonságos kezelését biztosítaniuk, és számos adatvédelmi rendeletnek megfelelniük. Ebben a cikkben röviden áttekintjük, miként használhatunk valós idejű fizetési technológiát miközben maximális adatvédelmet biztosítunk ügyfeleink számára. ( )

tovább

A munkahelyi wellbeing az ügyfélszolgálat szolgálatában

Hogyan csökkenthető a fluktuáció azáltal, ha figyelünk az ügyfélszolgálatos kollégákra? Nemcsak a szakmai felkészültségükre, hanem a fizikai és szellemi jóllétükre, a jó közérzetük, valamint a motivációjuk tartós fenntartására is. Hiszen a jó ügyfélszolgálatos felbecsülhetetlen érték, ezért természetes, hogy gondoskodunk róla. ( )

tovább

"Csatornacunami" - avagy hogyan kerüljük el a káoszt, és növeljük az ügyfélélményt

Digitális átalakulás, kommunikációs csatornák sokasága, megváltozott igények – ismerős szavak egy 21. századi ügyfélszolgálatnak. Azon vállalatok számára, akik szeretnék a legmagasabb ügyfélélményt nyújtani, elengedhetetlen az új, digitális kommunikációs csatornák bevezetése és alkalmazása. Ma már alapvető elvárás az ügyfelek részéről, hogy az általuk preferált csatornán, bármikor kapcsolatba léphessenek az ügyfélszolgálattal, és releváns választ kapjanak felmerülő kérdéseikre, problémáikra. ( )

tovább

Valóban megváltozott az ügyfelek magatartása? Interjú Lőrincz Andrással, a CONTACT elnökével

Rohamléptékben közeledik a konferencia időpontja, így itt volt már az ideje egy újabb interjúnak a CONTACT elnökével, Lőrincz Andrással. Ezúttal a digitalizáció és a vásárlói magatartás kölcsönhatásairól, illetve a generációs különbségekről szegeztünk neki 4 gyors kérdést – amikre igencsak kimerítő választ kaptunk! ( )

tovább

Fogas kérdés: milyen skillekkel hidalhatja át egy jó vezető a generációs szakadékot?

A vezetéstudomány évek óta foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy mitől-miért tartunk jónak egy vezetőt. Különösen érdekes eltöprengeni ezen most, amikor az alkalmazkodás korát éljük, így bizton felmerül a kérdés: milyen kihívásokkal találja magát szembe egy XXI. századi vezető? ( )

tovább

Csatornadömping: így alakítsa ki a hatékony omnichannel ügyfélszolgálatot

Már régen elmúltak azok az idők, amikor csak telefonon vagy e-mailen lehetett elérni az ügyfélszolgálatot, mégis vannak olyan vállalatok, akik struccpolitikát folytatva, nem vesznek tudomást a digitalizációról. Pedig mostanra a kommunikációs csatornák tömkelege közül választhatjuk ki a számunkra leghatékonyabbakat, és a többes szám nem véletlen: mert manapság egy csatorna már semmire sem elég. ( )

tovább

Milyen lesz a jövő ügyfele és munkavállalója? Fókuszban a Z-generáció!

Minden egyes generáció alakít egy kicsit a dolgok menetén: észrevehetően mások lesznek a preferenciáik ügyfélként és munkavállalóként is, mint az előző nemzedékeké. Éppen ezért mi sem természetesebb annál, hogy tudatos szolgáltatóként felkészülünk a Z-generációra. A jelen és a jövő ügyfelére, munkavállalójára, és innovátorára. ( )

tovább

KEYNOTE SPEAKER interview - Raj Wadhwani, President of ContactCenterWorld.com

( )

tovább

KEYNOTE SPEAKER interview - Daniel Ord, founder & director of OmniTouch International

( )

tovább

Jelentkezz! • Legjobb ügyfélszolgálat • pályázat az Internet Hungary-n

Ha az ügyfélszolgálati munka magas színvonalon folyik cégednél, megfelelő szabályrendszerek és kiemelkedő ügyfél elégedettség mellett, modern módszertannal, a pályázat megírása egyszerű! ( )

tovább

Online csatornákról az üzletekbe: hogyan aknázhatja ki az O2O kínálta előnyöket?

Vannak, akik a boltban történő vásárlásokat részesítik előnyben, míg más fogyasztók inkább az online vásárlásokat preferálják. Bár a felületes szemlélő számára úgy tűnhet, hogy az offline és az online kereskedelem élesen elkülönül egymástól, miért kellene választani közülük? Főleg, ha ezek a csatornák akár még erősíthetik is egymást… ( )

tovább

Gondolta volna? Csapatépítéssel tehet az együttműködő ügyfélszolgálatért

Az ügyfélszolgálatokra és az ott dolgozókra hatalmas nyomás nehezedik, amit minden vállalatnak orvosolnia kell – hacsak nem szeretnének fluktuációs problémákkal, és ennek következtében kritikán aluli ügyfélélményekkel szembesülni. Erre többek között a csapatépítés kínálhat hatékony megoldást. Kíváncsi rá, hogyan? ( )

tovább

Kinek a feladata az ügyfélélmény biztosítása?

Talán a vezérigazgatóé? Az ügyfélszolgálat vezetőjéé? Az egész csapaté? Vagy a termékfejlesztőké? Jelölje ki Ön is a felelősségi köröket, mert a tapasztalat azt mutatja: ha egy feladatnak túl sok gazdája van, igazából egy sincs neki. ( )

tovább

Ügyfélszolgálati trendek és kihívások 2019-ben – és azután

Az ügyfélszolgálatok szerepe átalakulóban van, főként a közösségi oldalak, valamint a mesterséges intelligencia terjedése miatt. Azonban az ember mégsem pótolható teljes mértékben, így az ügyfélszolgálat munkája felértékelődik.  ( )

tovább

A CONTACT mindenkié

Interjú Lőrincz Andrással, a CONTACT elnökével ( )

tovább

Brand personality – miért fontos a márka személyisége?

Jeff Bezos, az Amazon alapítójának elhíresült meghatározása szerint: „A branding az, amit az emberek akkor mondanak a márkáról, amikor nem vagy szobában.” ( )

tovább

Az automatizált ügyfélszolgálat nyomában: előnyök és hátrányok

A fogyasztó jogos elvárása, hogy az ügyfélszolgálatnak feltett kérdésére minél gyorsabban kapjon választ. De mi történik akkor, ha a hagyományos ügyfélszolgálat valamilyen okból kifolyólag nem elég gyors? A megoldás egyes folyamatok automatizálásában rejlik. ( )

tovább

Az ügyfelek bevonása: ezért fontosak a tesztek és a találkozók

Ha a szokásosnál aktívabb szerepet szán az ügyfeleinek vállalkozása életében, azzal a cége iránti elköteleződésüket is növelheti. ( )

tovább

Kevesebb vevő a webshopban – hogyan segíthet ezen az ügyfélszolgálat hatékonysága?

( )

tovább

Gamifikációval sokat tehet a jobb ügyfélélményért, a fluktuáció csökkentéséért

Az ügyfélszolgálati munka rengeteg kihívással jár. Éppen ezért fontos az ügyfélszolgálati munkatársak motivációs szintjének növelése, a vállalat iránti elköteleződésük fokozása. ( )

tovább

Ne féljen az ügyfélszolgálat értékelésétől: lássa meg benne a lehetőséget!

A világon csupán egyetlen dolog állandó: a változás. Ahhoz, hogy ügyfélszolgálata minőségi ügyfélélményt nyújtson, és könnyedén alkalmazkodjon a folyamatosan változó környezethez, szüksége van egy releváns értékelési folyamatra. ( )

tovább

Ön dönt, sodródik vagy alkalmazkodik

A fejlődés az ügyfélszolgálatok területén is feltartóztathatatlan. Mindennél jobban felértékelődik a munkatársak gyors reagálása és naprakész szakmai tudása, de a személyes ügyfélkezelés háttérfolyamatai is egyre összetettebb megközelítést kívánnak. ( )

tovább

Önirónia

Hogy lehet az ügyfélelégedettséget növelni? Egy kis humorral így... ( )

tovább

Mindent. Azonnal. Akar.

Hogy milyen a mai kor embere? Mindent azonnal akar. Mindent. Azonnal. Akar. ( )

tovább

Itt a CONTACT blog

Siker és hatékony cégműködés. Blogunk ehhez nyújt segítséget. Ebben a küldetésben nem ismerünk kompromisszumot, mert olvasóink jövőbeli sikerei nélkül a CONCTACTNAK is csak hagyománya lehet, jövője nem. ( )

tovább