BLOG Vissza a főoldalra

Ön dönt, sodródik vagy alkalmazkodik

A fejlődés az ügyfélszolgálatok területén is feltartóztathatatlan. Mindennél jobban felértékelődik a munkatársak gyors reagálása és naprakész szakmai tudása, de a személyes ügyfélkezelés háttérfolyamatai is egyre összetettebb megközelítést kívánnak.

A sok változás oka csak részben az, hogy rohamléptekkel fejlődik a technológia, hogy újabb és újabb eszközök, szoftverek könnyítik a munkát. Vagy, hogy az ügyfelek nem elégszenek meg a minimálisan elvárható szolgáltatással, hanem pontos, gyors, valóban hasznos válaszokra várnak.

A sokféle, párhuzamosan zajló folyamat összeadódik, ennek eredménye pedig egy nehezen kiismerhető, sokak számára szokatlan környezet, mely folyamatosan változik.

Nem vitás, hogy így vagy úgy végül azt a szakembert is elérik az ügyfélszolgálat legfrissebb trendjei, aki nem követi őket. Legrosszabb esetben évekkel lemaradva követheti versenytársait.

Ön dönti el, hogy csak beletörődik a változásokba és sodródik az árral, szinte gondolkodás nélkül reagálva mindenre, ami szembejön – vagy rugalmasan alkalmazkodik és tudatosan építi fel ügyfélbarát ügyfélszolgálatát.

A minél sikeresebb alkalmazkodásban segít eseményünk, a CONTACT, vagyis az Országos Ügyfélszolgálati Konferencia, mely 2019-ben megújult névvel és tartalommal várja Önt.

A friss tudás persze csak akkor ér valamit, ha azt a mindennapok során fel is használják.

A CONTACT konferencia ezért nem csupán elméletben erős, de a megvalósítható, gyakorlatközpontú tanácsok terén is. Olyan tudást kínálunk, mely kézzelfogható előnyökhöz vezethet. Ha Ön vérbeli megvalósítóként megfogadja a tanácsainkat, egy olyan modern ügyfélszolgálati szervezetet építhet, amely sikeresen birkózik meg a folytonos változásokkal.

Közös tanulás és élvezetes műhelymunka

Kész, mindenkire érvényes és gondolkodás nélkül felhasználható válaszok persze itt sincsenek. A tanultakat előbb át kell szűrnie cége sajátosságain, figyelembe véve mások tapasztalatait is. A CONTACT erre is kivételes lehetőséget kínál, mert ez az a konferencia, ahol a szünet legalább olyan értékes lehet, mint maga a szakmai program.

Képzelje csak el, hogy konferenciánk szüneteiben több száz, Önhöz hasonló kihívásokkal küzdő szakemberrel találkozhat és beszélgethet. Sőt, a kapcsolatteremtés mellett értékes üzleti kapcsolatokat építhet. (Önmagáért beszél, hogy az elmúlt 14 év során milliárd feletti üzletek kötettek a szünetekben.)

A változásokra való gyors reagálás egyben versenyelőny is. Minél felkészültebb az ügyfélszolgálata, annál többet kínálhat a megbízóinak, akik ezért hosszú távon is hűségesek maradnak majd cégéhez.

Az elmélyülést és a műhelymunkát a maximális kényelmet nyújtó, pazar környezet is segíti. Konferenciahelyszínünk, a Balatonalmádiban található Hunguest Hotel Bál Resort négycsillagos kényeztetést nyújtó szálloda, mindössze 200 méterre a tótól, gyönyörű, ősparkos környezetben.

Idén a HR is a programban

Ami pedig az ügyfélszolgálati újdonságok mellett igazán kihagyhatatlanná teszi az eseményt: a programba bekerült a HR is.

Az ügyfélszolgálat és a humánerőforrás-menedzsment több okból is szorosan összefonódik egymással. Nem csupán arról van szó, hogy Ön emberekkel dolgozik – hanem arról is, hogy munkavállalói számára is az ember van a középpontban. Nincs még egy ilyen iparág, ahol ennyi empátiára lenne szükség, mint az ügyfélszolgálat esetében. Minden erőfeszítés, amelyet Ön dolgozói elégedettségért tesz, az ügyfélélményt fokozza.

Hogyan birkózzon meg a fluktuáció jelentette fenyegetéssel? Milyen új, hatékony munkaerőmegtartási és toborzási technikákat vessen be? Hogyan építsen hiteles munkáltatói márkát (mit kell tudnia az employer brandingről)? Hogyan vonjon be különleges erőforrásokat (például nyugdíjasokat, vagy diákokat)? Miért és miben kell másképp kezelnie a szellemi és fizikai munkaerőt?

A konferencián neves hazai és külföldi előadók mutatják be és értelmezik Önnek a legújabb HR-trendeket, az ügyfélszolgálat technológáit és sok más újdonságot.

Kíváncsi a részletes programra, és az előadókra? Figyelje weboldalunkat, folyamatosan frissítjük a tudnivalókat. Találkozzunk Balatonalmádiban 2019. november 6-8. között!

( )