BLOG Vissza a főoldalra

A CONTACT mindenkié

"Legalábbis azoké biztosan, akik bármilyen szinten, de foglalkoznak ügyfélkapcsolatokkal." - mondta Lőrincz András, a Contact Konferencia elnöke.

Andrással a brandváltásról és az új irányokról beszélgettünk.Nem titok, hogy a CONTACT – Ügyfélszolgálati és HR konferencia a korábban 14 alkalmat megért Országos Ügyfélszolgálati Konferencia utódaként jött létre azzal a céllal, hogy tovább erősítse – kis nemzetközi kitekintéssel – a hazai ügyfélszolgálatokat. Illetve, minden olyan magyar vállalkozást, ahol a cég nagyságától függetlenül, de valamilyen szinten megjelenik az ügyfélkapcsolatok szerepe.

A brandváltás nyomában

A korábbi évek tapasztalatait összegezve, a konferencia szervezettségi állapota és fejlettségi szintje 2019-re ért el ahhoz a ponthoz, hogy rendezvényünk újradefiniálja magát mind a célközönség, mind a brand tekintetében. Az ügyfélszolgálati szakma ugyanis átalakulóban van: bizonyos értelemben megváltozott a szerepe, új kommunikációs csatornák törtek utat maguknak, és a technológiai fejlődés is folyamatosan új kihívások, állandó alkalmazkodás elé állítja a szakembereket.

Éppen ezért a jól megszokott, hagyományos ügyfélszolgálati konferenciánk kibővült, és nagyobb platformmá kívánunk válni, és az új tulajdonosnak, a Protocall-nak további nagyszabású tervei vannak a rendezvénnyel. A cél, hogy Magyarország (és később Közép-Európa) legmeghatározóbb ügyfélszolgálati fórumává váljunk, idővel pedig ne csupán egy évente egyszer megtartott konferenciát fedjünk le, hanem egy egész éven át tartó programsorozatot.

Ehhez mindenképpen szükségünk volt arra, hogy új brand szülessen, létrejöjjenek az új irányvonalak, és ez az újfajta nyitás ne csak a szélesebb körű ügyfélszolgálati szakma irányába, hanem az ezzel rendkívül szorosan összefüggő HR-szakma irányába is megtörténjen. Eljött ugyanis az alkalmazkodás ideje.

Miben más tehát a CONTACT?

Az idei egyik legfontosabb változás talán az, hogy sokkal szélesebb célközönség számára válik innovatív szakmai platformmá a rendezvény, mint korábban. Pontosan azért, mert szeretnénk összefogni a teljes szakmát: az ügyfélszolgálatokat, a HR-t, a szolgáltatókat, de az előadókat, és a szponzorokat is.

A konferencián az állami szféra szereplőitől kezdve; a pénzügyi szolgáltatók, biztosítók, telekommunikációs vállalatok, az IT, vagy épp az e-commerce, valamint a turisztika nagyágyúin át; egészen a legkülönbözőbb kereskedőkig és szolgáltatókig bezárólag, minden iparág képviselője gyakorlati tudást kap arról, hogy milyen is egy igazi, XXI. századi ügyfélszolgálat.

„A CONTACT az ügyfélszolgálati szakma véleményvezére. Mindenkihez szólunk, aki minőségi ügyfélkapcsolatot akar építeni és mindenkit várunk, aki szeretne is hozzátenni ehhez.” – mondta el Lőrincz András, a CONTACT elnöke. – „A Protocall 2014-ben csatlakozott a konferenciához társszervezőként, azóta adjuk szakmai tudásunkat és támogatjuk minden erőnkkel ezt a rendezvényt. A korábbi, csak szűk rétegnek szóló konferenciáknak vége, hiszen folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több cég és márka képviseltesse magát nálunk. Azért, hogy megtalálják a válaszokat, tanuljanak, ötleteket cseréljenek, illetve, hogy a kereslet és a kínálat oldalai is megtalálják egymást. A CONTACT tehát egy híd, amit azért építettünk, hogy összekössünk mindenkit.

A rendezvény tulajdonosaként azon dolgozunk, hogy ha a jövőben Magyarországon bárhol megemlítik az ügyfélszolgálatot, ügyfélkapcsolatot, vagy bármilyen ezzel kapcsolatos kifejezést, akkor ez az új brand, és ez a konferencia, a CONTACT jusson először az emberek eszébe.”

A CONTACT idei 3 napja alatt minden résztvevőnk megismerkedhet a legújabb ügyfélszolgálati és HR-irányvonalakkal. Elismert hazai, illetve a neves külföldi előadók révén biztos képet fognak kapni arról, hogy milyen trendek hódítják meg a nemzetközi piacot, és a konferencia végére az is körvonalazódni fog, hogy Magyarország, illetve a hazai ügyfélszolgálatok hol helyezkednek el ezen a térképen. De nem csak helyzetjelentést, segítséget is adunk ahhoz, hogy hogyan is juthatunk el együtt a kívánt szintre.

Mire számíthatunk még?

Fókuszban a HR

Egy dolgot tartson szem előtt: az ügyfélszolgálat mindig kapcsolatot teremt az ügyfele és a cége között. Az, hogy ez a kapcsolat milyen minőségű lesz, kizárólag Önön, és az ügyfélszolgálati munkatársakon múlik.

Így annak ellenére, hogy a mesterséges intelligencia már az ügyfélszolgálati szakmába is erőteljesen begyűrűzött, az mégis világosan látszik, hogy a szakma gerincét, és a lelkét, az embert nem lehet, és nem is szabad megkerülni.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy milyen szorosan kapcsolódik a HR szakma az ügyfélszolgálathoz, hiszen az employer branding, a fluktuáció kezelése, a különböző munkaerő megtartási, valamint az új toborzási technikák egy ügyfélszolgálat életében is hangsúlyos szerepet kapnak.

Ezért kap kiemelt figyelmet a HR szakma a CONTACT Ügyfélszolgálati és HR-konferencián, ahol a szakmai előadások mellett, gyakorlatias, interaktív HR-workshopokon is tovább fejleszthetik szakmai tudásukat az érdeklődők.

Vegyen részt Ön is a küldetésünkben, és építsük együtt a jövő ügyfélszolgálatait! Találkozzunk a CONTACT – Ügyfélszolgálati és HR konferencián Balatonalmádiban, november 6-8. között!

( )